Raadsbijdrage 7 juni 2006 "Wijk OntwikkelingsPlan Oostendam"

Oostendammaandag 12 juni 2006 19:30

In de gemeenteraadsvergadering van 7 juni 2006 heeft de fractie van de ChristenUnie een reactie gegeven op het Wijkontwikkelingsplan (WOP) Rijsoord-Oostendam.



Voorzitter,

De ChristenUnie heeft veel waardering voor het wijkontwikkelingsplan Rijsoord-Oostendam. Gedegen, gedetailleerd maar ook ambitieus.

Hierbij is ook ruim gelegenheid gegeven aan de inwoners zowel jong als oud om de wensen kenbaar te maken die er leven. Mogelijk zijn er nog meer wegen te bewandelen om een hogere respons te verkrijgen op enquêtes, vragenlijsten etc.
Het betrekken van de bevolking bij het opstellen van dit soort plannen is logisch maar schept ook verplichtingen naar die zelfde bevolking. Wij willen ervoor pleiten,en ik ga er min of meer vanuit dat dit ook de insteek van het college is, om die zaken die voorvarend aangepakt kunnen worden ook daadwerkelijk voorrang te geven. Laat de bevolking zien dat er zaken gerealiseerd worden en wanneer sommige wensen niet snel ingevuld kunnen worden informeer de inwoners in de wijken dan over de voorgang of over mogelijke belemmeringen.
Maak gebruik van wijkbladen als d'Oosterdammer of via wijkberichten in de plaatselijke bladen.

Het plan wat nu voorligt is gericht op de woonkernen en niet zozeer op de buitengebieden als Nieuw Rijerwaard, Waalbos, Crezeepolder etc.
Wij komen heb ik begrepen daar in een later stadium nog uitvoeriger over te spreken. Wel willen wij nu reeds naar voren brengen dat wij sterk hechten aan het zoveel mogelijk vasthouden aan reeds genomen beslissingen en de verwachtingen cq zekerheden die wij als raad daarmee naar bevolking toe hebben gewekt. Natuurlijk moet je altijd openstaan voor nieuwe denkbeelden,maar deze zullen een significante verbetering voor de nieuwe situatie moeten geven t.o.v de gewekte zekerheden in  huidige omstandigheden.


Cor Louter

« Terug

Reacties op 'Raadsbijdrage 7 juni 2006 "Wijk OntwikkelingsPlan Oostendam"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.