Raadsbijdrage 15 oktober 2015 "Komst AZC Rotterdam Beverwaard"

vluchtelingenzaterdag 24 oktober 2015 10:36

Voorzitter,

De fractie van de ChristenUnie wil, na wat eerder vanavond is gezegd, op dit moment het volgende kwijt ten aanzien van de komst van het AZC in Rotterdam: Wij zien op dit moment geen reden om ons ernstige zorgen te maken over het besluit wat door onze buurgemeente is genomen. Nu ophef maken over een toekomstig AZC is wat ons betreft stemmingmakerij, gevoed door incidenten elders, door ongelijkheid maar vooral ook regerend vanuit de angst.

De ChristenUnie wil juist benadrukken dat het veelal de bewoners van de AZC’s en tijdelijke opvangplekken zijn, die maanden of jaren in angst hebben geleefd, door oorlog en bedreigingen huis en haard hebben moeten verlaten, vluchtend voor hun eigen veiligheid, om uiteindelijk in een opvangkamp in Nederland terecht te komen. Laten wij, Ridderkerkers, deze mensen met alle barmhartigheid benaderen. Gun ze een veilig onderkomen, bed, bad en brood. Dat is onze verantwoordelijkheid. En vanuit onze Nederlandse luxe mogen we best delen. Van delen is nog nooit iemand slechter van geworden.

Maar laat ik ook duidelijk zijn: vragen of zorgen omtrent deze situatie zijn logisch, en deze mogen, of moeten, worden gedeeld. Het gemeentebestuur zal daar voor open moeten staan.

Robert Kooijman

« Terug