Donderdag 7 november is de Ridderkerkse begroting voor 2020 vastgesteld. Belangrijkste oproep was: werk preventief. Dat is goed voor de gezondheid en uiteindelijk de portemonnee.
Op 17 oktober spraken we in de raad onder andere over de rapportage van het adviesbureau KuiperCompagnons over het nut en de kosten van eventuele lucht- en geluidschermen (of een aarden wal) bij het Oosterpark en langs de Rotterdamseweg (het rapport is hier te downloaden)
De tijd dat we rond 14 februari massaal ansichtkaarten verstuurden ligt wellicht achter ons, we hebben Valentijnsdag nog niet vergeten. De winkels lokken kopers met Valentijnsaankopen en het lijkt vooral een commercieel thema te zijn geworden. Toch blijft het mooi om je geliefde, of iemand om wie je veel geeft, extra aandacht te geven. Net als de overige 364 dagen van het jaar overigens…
Vorige week waren de algemene beschouwingen in de gemeenteraad van Ridderkerk. Voor de ChristenUnie een mooi moment om het eens over een andere boeg te gooien. We wilden het eens hebben over samenwerken binnen de raad. In veel media krijgt u als lezer vaak de politieke verschillen uitvergroot voorgeschoteld. Tja, dat leest lekkerder dan een artikel waarin overeenkomsten centraal staan. En ja, verschillen zijn er. Maar dan gaat het vaak over de laatste 10% van de standpunten. Over veel, heel veel, zijn we het vaak eens.
In de raadsvergadering van 18 oktober stond als belangrijkste onderwerp op de agenda het beschikbaar stellen van €37.000 extra geld om de kunsttoepassing Desired Lines op het Koningsplein te kunnen realiseren. Jaren geleden was er al een budget voor beschikbaar gesteld van €50.000, dit bleek echter niet genoeg. Het college van burgemeester en wethouders kan niet zomaar extra geld besteden, ze heeft daar toestemming voor nodig van de raad.
Op donderdag 5 juli bespraken we de jaarrekening over 2017. Een verslag waarin zowel inhoudelijk als financieel wordt teruggeblikt over het afgelopen boekjaar. Dat dat pas wordt besproken nu we al bijna de zomervakantie van 2018 naderen, komt doordat na afsluiting van het boekjaar eerst de rapportage moet worden opgesteld, goedgekeurd door het college en vervolgens moet worden gecontroleerd door de accountant. In iedere gemeente wordt omstreeks dit moment de jaarrekening besproken. Dat mag ook niet veel later, want uiterlijk 15 juli dient de vastgestelde jaarrekening te worden verzonden naar de Provincie, die toezicht houdt op de financiële situatie bij de gemeentes.