Berichten over Column

 1. verloskundige Machelien.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 18 januari 2022

  Column Ridderkerks Dagblad 'Op bezoek bij de verloskundige'

  Ik ben opgegroeid in een fijn gezin, met ouders die er voor mij waren. Ouders die regels stelden wanneer het nodig was. Uiteraard was ik het daar regelmatig niet mee eens. Ouders die me lieten kennismaken met muziek en musea. We hadden geen geldgebrek. Er was altijd eten en ik woonde in een fijn huis met een eigen kamer. Toen ik volwassen werd heb ik meerdere studies kunnen volgen, ik woon in een fijne wijk en mooi huis, ben gelukkig getrouwd en heb echt heel leuke kinderen. Ik heb een superleuke baan en ga graag op vakantie. Jazeker, ik heb er hard voor gewerkt. Maar ik weet heel goed dat ik deze stappen vooral heb kunnen maken omdat ik zoveel kansen heb gekregen.

  Lees verder

  Labels:

 2. Foto Erna de Wolff .jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 24 december 2021

  Column Ridderkerks Dagblad 'Alles van waarde is weerloos'

  In neonletters staat deze tekst op een gebouw in Rotterdam. Het is een zin uit een gedicht van Lucebert. Een filosofisch gedicht dat op meerdere manieren uit te leggen is. Alles van waarde is weerloos. Het is deze zin die in het afgelopen jaar vaak door mijn hoofd is gegaan in mijn werk als raadslid.

  Alles van waarde is weerloos. Het motiveerde mij dit jaar om aan te dringen op het oplossen van de wachtlijsten voor de dagopvang en de huishoudelijke hulp. We stelden vragen en dienden twee keer achter elkaar een motie in. De tweede keer was korte tijd na het indienen van de eerste motie. 

  Lees verder

  Labels:

 3. Ouderen mantelzorg.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 26 november 2021

  Column Buiten de raad gesproken 'Mantelzorgers - wie zorgt er eigenlijk voor hen?'

  In Ridderkerk zijn er meer dan 7.000 mantelzorgers. Echt veel! Ze geven zorg aan een partner, ondersteunen ouders, zorgen voor een naaste met psychische kwetsbaarheid of helpen met een ziek gezinslid. Het is een heel diverse groep die niet altijd even zichtbaar is. Dat komt onder andere omdat mensen zich niet zien als mantelzorger. Wat ze doen is volgens hen heel gewoon. Met deze column wil ik de schijnwerpers zetten op alle mantelzorgers in Ridderkerk. Want het combineren van werk, school en eigen leven in combinatie met de zorg is zwaar.

  Lees verder

  Labels:

 4. Foto Erna de Wolff .jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 26 oktober 2021

  Column Ridderkerks Dagblad 'Te lang wachten voor dagopvang'

  Zorgorganisaties die dagopvang bieden zien een toename van zorgwekkende situaties in de thuisomgeving. Situaties waar per direct hulp zou moeten worden geboden. Helaas is er in Ridderkerk een lange wachtlijst, sommigen mensen wachten al vanaf mei om te weten of ze recht hebben op zorg. Dat duurt te lang. Dagopvang is geen luxe maar een grote noodzaak.

  Lees verder

  Labels: ,

 5. Park Plein Oost.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 8 juli 2021

  Column Ridderkerks Dagblad 'Meer groene ontmoetingsruimte'

  Laatst wandelde ik met iemand door de wijk Oost. We hadden het over het belang van ontmoetingsplekken in deze wijk. We stonden stil bij het parkje bij Plein Oost. Vrouwen zaten gezellig op een bankje te kletsen. We keken naar spelende kinderen op het schoolplein van de Wingerd en liepen naar een voetbalplek waar jongeren zich kunnen uitleven. Ik hoorde hoe belangrijk deze plekken waren voor Oost. Dat ze zorgen voor verbinding in de wijk. Dat ze bijdragen aan de gezondheid van kinderen en aan het bestrijden van eenzaamheid. 

  Lees verder

  Labels: