Berichten over Column

 1. Oosterpark.jpg
  Robert_rond_300.png Erna_rond_300.png
  Door Robert Kooijman, Erna de Wolff op 10 december 2020

  Column buiten de raad gesproken 'Natuurlijk'

  Verstoppertje spelen tussen het groen, spannende paadjes ontdekken of moddersoep maken. Kinderen kunnen zich in zo’n omgeving uren vermaken. Buiten spelen levert zo veel op: samen met vriendjes spelen, uitdaging om meer te bewegen, ontdekken hoe mooi de natuur is, lekker buiten zijn. Het draagt bij aan gezondheid en net zo belangrijk: zo ontstaan fijne jeugdherinneringen.

  Lees verder

  Labels:

 2. Foto Erna de Wolff .jpg
  Erna_rond_300.png
  Door Erna de Wolff op 13 november 2020

  Column Ridderkerks Dagblad 'Van pleisters plakken naar problemen voorkomen'

  Elkaar echt kennen, er voor elkaar zijn. Dat is zo nodig in het leven. Het zorgt ervoor dat je leven waardevol voelt. Soms is daarbij wat lichte professionele ondersteuning nodig. Hierdoor lukt het dan om mee te blijven doen, je waardevol te voelen. Buurtcirkel van Aafje Reyerheem en het Geheugenpaleis van Riederborgh zijn hier twee mooie voorbeelden van.

  Lees verder

  Labels:

 3. Foto Erna de Wolff .jpg
  Erna_rond_300.png
  Door Erna de Wolff op 28 oktober 2020

  Column Ridderkerks Dagblad 'Werk aan de wijk – Naboarschap 2.0'

  In deze week wordt door het hele land extra aandacht gevraagd voor het thema eenzaamheid. Daarnaast is er afgelopen dinsdag een ander initiatief gestart: ‘aandacht voor elkaar’ (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/10/05/aftrap-landelijk-initiatief-aandacht-voor-elkaar). Ik kijk een beetje kritisch naar dergelijke initiatieven. Gaat het percentage van mensen die zich eenzaam voelen hiermee om laag? Lukt het ons door een landelijk initiatief om echt verbinding en compassie te voelen? Ik vraag het me echt af.

  Lees verder

  Labels:

 4. ombudsman2020.jpg
  Erna_rond_300.png
  Door Erna de Wolff op 25 september 2020

  Column Ridderkerks Dagblad 'Knäckebröd'

  Eén van de weinige leenwoorden die we uit Zweden hebben overgenomen is het woord knäckebröd. Voor iedereen wel bekend. Het woord ‘ombudsman’ is ook zo’n Zweeds leenwoord. Bij een ombudsman kun je terecht wanneer je ontevreden bent over een klachtafhandeling. Een ombudsman luistert en zoekt samen naar een oplossing. Elke gemeente in Nederland werkt met een ombudsman. Je mag daarbij kiezen of je je als gemeente aansluit bij de nationale ombudsman of dat je wil werken met een plaatselijke ombudsman. Belangrijk aan een ombudsman is dat deze bereikbaar en dichtbij voelt.

  Lees verder

  Labels:

 5. Trouwzaal.jpg
  Erna_rond_300.png
  Door Erna de Wolff op 10 september 2020

  Column Ridderkerks Dagblad 'Over de drempel van de trouwzaal'

  Het was goed zo. Even niets. Na heel drukke maanden waarin ik in mijn baan in het onderwijs alle zeilen moest bijzetten om goed onderwijs te kunnen bieden. Waarin net voor de zomervakantie ook politiek een inhaalslag gemaakt moest worden. Even rust. Het was fijn, die time out. Maar nu ga ik op het werk en in de politiek weer lekker aan de slag. 

  Lees verder

  Labels: