Wethouder Marten Japenga

Sinds 31 mei 2018 maakt de ChristenUnie deel uit van de coalitie met Partij 18Plus, EVR, SGP en CDA. De ChristenUnie levert één van de vijf wethouders.

Biografie Marten Japenga...

Vanaf mei 2014 ben ik wethouder in Ridderkerk. Vanaf 31 mei 2018 in een nieuw college van 18PLUS, SGP, EVR, CDA en ChristenUnie. In 1959 ben ik geboren in Hoogezand-Sappemeer. Sinds 1990 woonachtig in Ridderkerk. Ik ben getrouwd met Anita en we hebben 3 kinderen en twee kleinkinderen. Vanaf mijn tienerjaren ben ik betrokken bij de lokale politiek. Van het posters plakken tijdens de verkiezingen tot aan het oprichten van een politieke jongerengroep; van bestuursfuncties tot aan het raadslidmaatschap; van flyers rondbrengen tot aan het wethouderschap en alles wat daar tussen zit.

In de afgelopen 30 jaar ben ik - tot aan het wethouderschap-  werkzaam geweest in het maatschappelijk werk (samenlevingsopbouw) en het onderwijs (docent). Ik heb in o.a. Rotterdam, Breda, Zwolle en Ridderkerk gewerkt.

In 2006 ben ik voor de ChristenUnie in de gemeenteraad gekomen. Vanaf 2007 tot aan mijn wethouderschap in 2014 was ik daarbij fractievoorzitter.

Ik heb de volgende onderwerpen in mijn portefeuille

• welzijn
  • milieu, duurzaamheid/circulaire economie
  • cultuur