Robert Kooijman

Ik wil me naast mijn baan bij de gemeente Rotterdam en mijn taak als man en vader van drie kinderen graag inzetten voor Ridderkerk.

Vanuit mijn christelijke overtuiging wil ik opkomen voor de kwetsbaren in onze samenleving. De afgelopen jaren zijn vanuit het rijk diverse taken overgedragen naar de gemeenten. Ook komend jaar gaan de gemeentelijke verantwoordelijkheden rond (jeugd)zorg, welzijn en sociale zaken. toenemen 

Degenen die hulp het hardst nodig hebben, verdienen daarin de absolute zorg en aandacht van de gemeente. Daar wil ik mij de komende periode hard voor maken.

Contact r.kooijman@ridderkerk.christenunie.nl

 1. Oosterpark.jpg
  Robert_rond_300.png Erna_rond_300.png
  Door Robert Kooijman, Erna de Wolff op 10 december 2020 om 19:20

  Column buiten de raad gesproken 'Natuurlijk'

  Verstoppertje spelen tussen het groen, spannende paadjes ontdekken of moddersoep maken. Kinderen kunnen zich in zo’n omgeving uren vermaken. Buiten spelen levert zo veel op: samen met vriendjes spelen, uitdaging om meer te bewegen, ontdekken hoe mooi de natuur is, lekker buiten zijn. Het draagt bij aan gezondheid en net zo belangrijk: zo ontstaan fijne jeugdherinneringen.

  Lees meer over "Column buiten de raad gesproken 'Natuurlijk'"

  Labels:

  0 reacties
 2. AB2020.jpg
  Robert_rond_300.png Erna_rond_300.png
  Door Robert Kooijman, Erna de Wolff op 5 november 2020 om 10:00

  Algemene beschouwingen 2020

  Aandacht voor wat echt telt

  2020 zou het jaar worden van 75 jaar vrijheid. Maar die mijlpaal is grotendeels overschaduwd door de coronacrisis. En toch horen we - in de crisis van nu - ook nog de gesprekken over de crisis van toen. De verhalen van verlies en honger. Van stress en verdriet. Maar wat vooral bleef hangen, waren de verhalen van kracht en trouw: kracht om door te gaan en trouw te blijven aan idealen. Mensen die er voor elkaar willen zijn en samen vechten voor betere tijden. Die verhalen maakten diepe indruk en krijgen - in dit bewogen jaar - nieuwe betekenis. Omdat ze ons laten zien wat hoop is. En ons wijzen op wat echt telt.

  Met die verhalen in ons achterhoofd zoeken we ook nu naar richting voor Ridderkerk. Waar brengen we hoop? Waar is meer aandacht nodig voor wat echt telt?

  Lees meer over "Algemene beschouwingen 2020"
 3. Tekening Deelgebied 1-1.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 25 september 2020 om 13:21

  Raadsbijdrage: herinrichting deelgebied 1 centrum

  Voorzitter,

  Ja, het voorstel voor herinrichting van het centrum deelgebied 1. We hebben er niet echt naar uitgekeken. Maar dat is echt alleen maar omdat we daar uberhaupt niet de tijd voor hadden. Net voor het zomerreces hebben we het ontwikkelperspectief centrum vastgesteld. En dus nu al de eerste uitwerking. Het tempo zit er goed in bij dit college. En dat is ook belangrijk, juist ook nu blíjven investeren in ons centrum, voor zowel onze ondernemers als ook onze inwoners. Zij krijgen met dit voorstel een mooie entree van ons winkelgebied vanaf de noordwestzijde van ons centrum.

  Lees meer over "Raadsbijdrage: herinrichting deelgebied 1 centrum"
 4. Groenvisie.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 24 juli 2020 om 14:26

  Raadsbijdrage: Groenvisie

  Op 7 juli spraken we in de raad over de groenvisie. Onder leiding van wethouder Meij is de afgelopen periode gewerkt aan een visie, waarin een grote ambitie is opgenomen voor wat betreft het groen in onze gemeente. Dit college heeft het doel gesteld om de groenste gemeente te worden van het eiland IJsselmonde. Daar ligt dan een grote, maar mooie uitdaging!

  Lees meer over "Raadsbijdrage: Groenvisie"
 5. foto_column_vakantieplannen.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 17 juli 2020 om 16:42

  Column Buiten de raad gesproken 'Vakantieplannen'

  Inmiddels zijn we alweer 4 maanden ‘onderweg’ in een land met totaal andere regels en gewoontes dan die voor mij en u vertrouwd waren. Het kostte me moeite me er thuis te voelen. Herkent u dat?  Maar na 4 maanden voel ik toch wat gewenning. Mijn wereld is net als voor veel Ridderkerkers klein geworden. Mijn woon-werkverkeer beperkt zich tot een paar meter in huis.

  Lees meer over "Column Buiten de raad gesproken 'Vakantieplannen'"

  Labels:

  0 reacties
 6. Ridderkerkcentrum.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 14 juli 2020 om 14:19

  Raadsbijdrage: Ontwikkelperspectief centrum

  Op 2 juli stond onder andere het ontwikkelperspectief centrum op de agenda. In dit plan, dat gezamenlijk met winkeliers en de eigenaren van de winkelpanden is opgesteld, wordt in een aantal fasen mogelijke verbeteringen voor ons centrum aangegeven. En dat is hard nodig. 

  Lees meer over "Raadsbijdrage: Ontwikkelperspectief centrum"
 7. mobiliteitsplan2.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 10 juli 2020 om 14:01

  Raadsbijdrage: Mobiliteitsplan

  Als ChristenUnie zijn we al jaren bezig om meer aandacht te vragen voor andere vervoerswijzen dan de auto. In Ridderkerk nog steeds het meest gebruikte vervoermiddel. Op zich ook niet zo vreemd, gezien de ligging (omringt door snelwegen) en de beperkte mogelijkheden qua openbaar vervoer.

  Lees meer over "Raadsbijdrage: Mobiliteitsplan"
 8. HOV1.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 18 juni 2020 om 22:05

  Raadsbijdrage: Hoogwaardig Openbaar Vervoer

  Op maandag 15 juni sprak de gemeenteraad zich uit over de variantenstudie Hoogwaardig Openbaar Vervoer (kortweg HOV). Na 15 jaar van weinig tot geen investeringen in het openbaar vervoer, komt de gemeente nu met een mooi plan om het busvervoer in Ridderkerk te verbeteren. 

  Lees meer over "Raadsbijdrage: Hoogwaardig Openbaar Vervoer"
 9. Robert en Erna v2.jpg
  Robert_rond_300.png Erna_rond_300.png
  Door Robert Kooijman, Erna de Wolff op 30 maart 2020 om 15:41

  Oog voor elkaar!

  Beste Ridderkerkers,

  de wereld is in een paar weken tijd totaal veranderd! We zijn allemaal stilgezet door de uitbraak van het coronavirus. Niets is meer hetzelfde. Er lag geen script klaar, maar iedereen is hard bezig om er het beste van te maken. We horen veel mooie initiatieven van mensen om ons heen, maar ook van de vrijwilligersorganisaties en de gemeente.

  Lees meer over "Oog voor elkaar!"
 10. Robertfiets1.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 14 februari 2020 om 10:11

  Column: Buiten de raad gesproken 'De juiste paden…'

  Onlangs werd ik benaderd door een aantal inwoners die last hadden van de slechte kwaliteit van het fietspad bij de Vlietlaan, ter hoogte van sporthal Drievliet. Ik besloot daar zelf op de fiets langs te rijden en zag met eigen ogen dat deze mensen voor 100% gelijk hadden.

  Lees meer over "Column: Buiten de raad gesproken 'De juiste paden…'"