Robert Kooijman

Ik wil me naast mijn baan bij de gemeente Rotterdam en mijn taak als man en vader van drie kinderen graag inzetten voor Ridderkerk.

Vanuit mijn christelijke overtuiging wil ik opkomen voor de kwetsbaren in onze samenleving. De afgelopen jaren zijn vanuit het rijk diverse taken overgedragen naar de gemeenten. Ook komend jaar gaan de gemeentelijke verantwoordelijkheden rond (jeugd)zorg, welzijn en sociale zaken. toenemen 

Degenen die hulp het hardst nodig hebben, verdienen daarin de absolute zorg en aandacht van de gemeente. Daar wil ik mij de komende periode hard voor maken.

Contact r.kooijman@ridderkerk.christenunie.nl

 1. foto_column_vakantieplannen.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 17 juli 2020 om 16:42

  Column Buiten de raad gesproken 'Vakantieplannen'

  Inmiddels zijn we alweer 4 maanden ‘onderweg’ in een land met totaal andere regels en gewoontes dan die voor mij en u vertrouwd waren. Het kostte me moeite me er thuis te voelen. Herkent u dat?  Maar na 4 maanden voel ik toch wat gewenning. Mijn wereld is net als voor veel Ridderkerkers klein geworden. Mijn woon-werkverkeer beperkt zich tot een paar meter in huis.

  Lees meer over "Column Buiten de raad gesproken 'Vakantieplannen'"
 2. HOV1.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 18 juni 2020 om 22:05

  Raadsbijdrage: Hoogwaardig Openbaar Vervoer

  Op maandag 15 juni sprak de gemeenteraad zich uit over de variantenstudie Hoogwaardig Openbaar Vervoer (kortweg HOV). Na 15 jaar van weinig tot geen investeringen in het openbaar vervoer, komt de gemeente nu met een mooi plan om het busvervoer in Ridderkerk te verbeteren. 

  Lees meer over "Raadsbijdrage: Hoogwaardig Openbaar Vervoer"
 3. Robert en Erna v2.jpg
  Robert_rond_300.png Erna_rond_300.png
  Door Robert Kooijman, Erna de Wolff op 30 maart 2020 om 15:41

  Oog voor elkaar!

  Beste Ridderkerkers,

  de wereld is in een paar weken tijd totaal veranderd! We zijn allemaal stilgezet door de uitbraak van het coronavirus. Niets is meer hetzelfde. Er lag geen script klaar, maar iedereen is hard bezig om er het beste van te maken. We horen veel mooie initiatieven van mensen om ons heen, maar ook van de vrijwilligersorganisaties en de gemeente.

  Lees meer over "Oog voor elkaar!"
 4. Robertfiets1.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 14 februari 2020 om 10:11

  Column: Buiten de raad gesproken 'De juiste paden…'

  Onlangs werd ik benaderd door een aantal inwoners die last hadden van de slechte kwaliteit van het fietspad bij de Vlietlaan, ter hoogte van sporthal Drievliet. Ik besloot daar zelf op de fiets langs te rijden en zag met eigen ogen dat deze mensen voor 100% gelijk hadden.

  Lees meer over "Column: Buiten de raad gesproken 'De juiste paden…'"
 5. vuurwerk.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 27 januari 2020 om 09:45

  Motie lokaal vuurwerkverbod

  Afgelopen donderdag 23 januari is op initiatief van GroenLinks, SGP en de ChristenUnie een motie met betrekking tot een lokaal vuurwerkverbod op de raadsagenda gezet. In deze motie wordt het college gevraagd om tijdig met een voorstel te komen om een verbod in te stellen op het afsteken van consumentenvuurwerk in Ridderkerk. Tegelijk met dat voorstel dienen ook alternatieven in beeld gebracht te worden, zoals centraal of wijkgerichte nieuwjaarsfeesten met georganiseerd (professioneel) vuurwerk of bijvoorbeeld een lasershow.

  Lees meer over "Motie lokaal vuurwerkverbod"
 6. Geld.jpg
  Robert_rond_300.png Erna_rond_300.png
  Door Robert Kooijman, Erna de Wolff op 9 november 2019 om 20:42

  Begroting 2020

  Donderdag 7 november is de Ridderkerkse begroting voor 2020 vastgesteld. Belangrijkste oproep was: werk preventief.  Dat is goed voor de gezondheid en uiteindelijk de portemonnee.

  Lees meer over "Begroting 2020"
 7. Oosterpark_luchtfoto.JPG
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 23 oktober 2019 om 15:11

  Onderzoek naar varianten schermen en aarden wal Oosterpark

  Op 17 oktober spraken we in de raad onder andere over de rapportage van het adviesbureau KuiperCompagnons over het nut en de kosten van eventuele lucht- en geluidschermen (of een aarden wal) bij het Oosterpark en langs de Rotterdamseweg  (het rapport is hier te downloaden)

  Lees meer over "Onderzoek naar varianten schermen en aarden wal Oosterpark"
 8. ChristenUnie_Valentijn.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 15 februari 2019 om 15:15

  Column Buiten de raad gesproken 'All you need is…'

  De tijd dat we rond 14 februari massaal ansichtkaarten verstuurden ligt wellicht achter ons, we hebben Valentijnsdag nog niet vergeten. De winkels lokken kopers met Valentijnsaankopen en het lijkt vooral een commercieel thema te zijn geworden. Toch blijft het mooi om je geliefde, of iemand om wie je veel geeft, extra aandacht te geven. Net als de overige 364 dagen van het jaar overigens…

  Lees meer over "Column Buiten de raad gesproken 'All you need is…'"
 9. Gemeentehuis
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 15 november 2018 om 15:00

  Column Buiten de raad gesproken 'Samen werken aan Ridderkerk'

  Vorige week waren de algemene beschouwingen in de gemeenteraad van Ridderkerk. Voor de ChristenUnie een mooi moment om het eens over een andere boeg te gooien. We wilden het eens hebben over samenwerken binnen de raad. In veel media krijgt u als lezer vaak de politieke verschillen uitvergroot voorgeschoteld. Tja, dat leest lekkerder dan een artikel waarin overeenkomsten centraal staan. En ja, verschillen zijn er. Maar dan gaat het vaak over de laatste 10% van de standpunten. Over veel, heel veel, zijn we het vaak eens.

  Lees meer over "Column Buiten de raad gesproken 'Samen werken aan Ridderkerk'"
 10. desired_lines.JPG
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 26 oktober 2018 om 11:00

  Raadsbijdrage 18 oktober "Kunsttoepassing Koningsplein"

  In de raadsvergadering van 18 oktober stond als belangrijkste onderwerp op de agenda het beschikbaar stellen van €37.000 extra geld om de kunsttoepassing Desired Lines op het Koningsplein te kunnen realiseren. Jaren geleden was er al een budget voor beschikbaar gesteld van €50.000, dit bleek echter niet genoeg. Het college van burgemeester en wethouders kan niet zomaar extra geld besteden, ze heeft daar toestemming voor nodig van de raad.

  Lees meer over "Raadsbijdrage 18 oktober "Kunsttoepassing Koningsplein""