Koninklijke onderscheiding Erica Houtman

Lintje Erica 1donderdag 27 april 2017 11:49

Ons bestuurslid Erica Houtman heeft gisteren ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen een koninklijke onderscheiding ontvangen. Erica is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Anny Attema reikte de onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Ridderkerk.

Erica, in het dagelijks leven beleidsadviseur bij Woonvisie, ontving haar onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk bij de Hervormde Gemeente in Bolnes (van 1989 tot 2013), bij de ChristenUnie in Ridderkerk, bij het Ridderkerks Symfonie Orkest en als mantelzorger voor haar moeder.

Van 2006 tot 2013 was mevrouw Houtman lid van de steunfractie van de ChristenUnie. In 2008 en 2009 gaf ze leiding aan een groepje dat zich bezighield met het vorm en inhoud geven aan het lokale beleid. En ze stuurde de Programmacommissie aan, met name als het ging over het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2014. Op dit moment is Erica secretaris van de plaatselijke afdeling van de ChristenUnie, en geeft ze ook nu weer sturing aan het team wat het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode 2018-2022 gaat opstellen.

Naast haar werk voor de ChristenUnie is Erica dus ook actief betrokken geweest bij het kerkelijk werk in de Boezemkerk (25 jaar) en in het bestuur van het Ridderkerks Symfonie Orkest (17 jaar).

We feliciteren Erica nogmaals van harte met deze koninklijke onderscheiding!

Ook Wijnand Punt is gisteren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje vanwege zijn diverse vrijwilligersactiviteiten in Ridderkerk: bij de vrijwillige brandweer, Stichting Evenementen Ridderkerk, de jaarlijkse Truckersrit op Koningsdag, de EHBO-vereniging en 3x2. Ook Wijnand willen we van harte feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding!

Bestuur en fractie ChristenUnie Ridderkerk

(v.l.n.r.) Wijnand Punt, burgemeester Anny Attema en Erica Houtman.

Labels
2017
Bestuur

« Terug