Erna de Wolff

2. Erna
Raadslid

 

Mijn overtuiging

Graag wil ik mij de komende periode opnieuw inzetten voor Ridderkerk. Ik doe dat omdat ik wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zich gezien voelt.  Een samenleving waarin ouderen gewaardeerd worden, waarin elk kind een gelijke kans krijgt op een gezond en gelukkig leven en waarin voldoende hulp en ondersteuning is om ook met een beperking volwaardig mee te doen. Een samenleving waarin we elkaar willen ontmoeten en voor elkaar willen zorgen. 

Ik geloof dat Ridderkerkers genoeg wijsheid en kracht hebben om hierin met elkaar het verschil te maken. Ik pleit dan ook voor een gemeente die luistert naar ervaringsdeskundigen, ruimte geeft aan initiatieven en openstaat voor maatwerk. 

Persoonlijk

Vanaf 2000 woon ik in Ridderkerk in de wijk het Zand. Ik ben 51 jaar, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Met veel plezier werk ik als onderwijskundige en docent bij het Albeda College Sociaal en Pedagogisch Werk in Rotterdam. 

Contact e.dewolff@ridderkerk.christenunie.nl

Mijn bijdragen in de raad:

 1. Foto Erna de Wolff .jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 11 mei 2023 om 21:31

  Column Ridderkerks Dagblad 'Scheiden zonder schade?'

  Een scheiding is een moeilijke en onzekere periode voor zowel ouders als kinderen. De gevolgen van een scheiding kunnen groot zijn en leiden tot jeugdzorg, schuldenproblematiek en gedwongen woningverkoop. Hoewel veel ouders erin slagen om tot goede oplossingen te komen, lukt dit niet altijd en ontstaan er complexe situaties vol ruzies. Daarom is het belangrijk dat de gemeente investeert in het voorkomen van scheidingen of het verminderen van de gevolgen ervan.

  Lees meer over "Column Ridderkerks Dagblad 'Scheiden zonder schade?'"
 2. 18 jaar.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 3 maart 2023 om 12:51

  Column Ridderkerks Dagblad 'Je wordt binnenkort 18 jaar, hoera!'

  Achttien jaar. Eindelijk meer vrijheid en zelf beslissen over de toekomst. Eigen keuzes maken, uitproberen, vallen en weer opstaan. En als het toch allemaal niet lekker gaat, dan zijn er altijd nog ouders of familie die bijspringen. Tijd voor een feestje!

  Niet alle jongeren zien uit naar dat feestje. Het zijn jongeren die zorg en begeleiding krijgen, meestal betaald via de jeugdwet. Vaak zijn het jongeren die in een begeleid wonen voorziening wonen, zij hebben in de maanden voor hun 18e verjaardag stress. 

  Lees meer over "Column Ridderkerks Dagblad 'Je wordt binnenkort 18 jaar, hoera!'"
 3. geldzorgen.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 13 februari 2023 om 22:07

  Column Ridderkerks Dagblad 'Geldzorgen maken (psychisch) ziek'

  Eén op de vijf van de huishoudens in Nederland heeft het afgelopen jaar te maken gehad met geldproblemen. Het is een zin die je de afgelopen tijd vast vaker hebt gelezen. En misschien ook wel een zin waarvan je denkt: nou weten we het wel. Los het eens op.

  Voor ik wat over een oplossingsrichting ga zeggen eerst nog wat feiten. Wist je dat gezonde mensen met moeilijk aflosbare schulden drie keer meer kans op psychische aandoeningen hebben dan mensen zonder geldzorgen. En dat mensen die al een psychische aandoening hadden voordat de schulden ontstonden, slechter herstellen.

  Lees meer over "Column Ridderkerks Dagblad 'Geldzorgen maken (psychisch) ziek'"
 4. Fakkel.jpeg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 16 december 2022 om 11:49

  Raadsbijdrage compensatie De Fakkel

  Ruim 1 miljoen compensatie voor de exploitatie 2023 van Sport Service Ridderkerk 

  Voorzitter, we praten vanavond over het vrijmaken van geld om de Fakkel open te kunnen houden. Er is veel extra geld nodig door de gestegen energieprijzen en doordat de panden van de Fakkel niet duurzaam zijn. 

  Maar voordat ik daar wat over wil zeggen wil ik even de begrippen duurzaam en energie op een andere manier aandacht geven. Daarvoor ga ik even terug naar het werkbezoek wat de raad afgelopen maand bij de Fakkel bracht. Het was een goede avond, waarin van verschillende kanten werd belicht hoe hard er gewerkt is om van het zwembad weer een plek te maken waar we trots op kunnen zijn. 


  Lees meer over "Raadsbijdrage compensatie De Fakkel"
 5. Begrotingsraad 2.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 19 november 2022 om 16:22

  Raadsbijdrage Begrotingsraad

  Voorzitter, 

  Samen bouwen aan een toekomstbestendig Ridderkerk, dat is de titel van het college programma waar we vandaag over debatteren en waarvan we de begroting vaststellen. En voor ik de inhoud induik wil ik complimenten geven: het programma is een heldere en goed leesbare vertaling van het coalitie akkoord, de uitvoering is mooi gemaakt en het bijbehorende filmpje is aansprekend. Daar mag je trots op zijn. 

  Lees meer over "Raadsbijdrage Begrotingsraad"
 6. Algemene beschouwingen.jpg
  2. Erna.png Tjalke_rond_300.png 1. Robert.png
  Door Erna de Wolff, Tjalke Alkema, Robert Kooijman op 31 oktober 2022 om 10:00

  Algemene beschouwingen 2022

  Op 3 november 2022 wordt in de raad de Ridderkerkse begroting voor het jaar 2023 besproken. Ook wordt op die dag gedebatteerd over het collegeprogramma dat het college onlangs heeft gepresenteerd. Als ChristenUnie fractie hebben we onze algemene beschouwingen voor dit jaar vooral gericht op dat collegeprogramma, dat voor het huidige college de basis zal zijn voor het te voeren beleid. Er staan mooie actiepunten in, maar we maken ons ook wel zorgen. Er ontbreekt de echte aandacht voor onze inwoners. Het toewerken naar een toekomstbestendig Ridderkerk is meer dan alleen het bouwen van een pumptrackbaan, evenementen en het aanstellen van extra boa's. Toekomstbestendig gaat ook om het bouwen aan een prettige samenleving in Ridderkerk. Een samenleving waarin Ridderkerkers omzien naar elkaar, waar gestreden wordt om de inkomensongelijkheid te verminderen, waar niemand tussen wal en schip raakt. 

  Lees hieronder onze Algemene Beschouwingen.

  Lees meer over "Algemene beschouwingen 2022"
 7. doelgroepenvervoer.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 19 september 2022 om 14:00

  Antwoord schriftelijke vragen doelgroepenvervoer

  Naar aanleiding van onze vragen inzake het doelgroepenvervoer ontvingen wij de volgende antwoorden.

  Lees meer over "Antwoord schriftelijke vragen doelgroepenvervoer"
 8. buurtcirkel.png
  2. Erna.png CU logo rond
  Door Erna de Wolff, ChristenUnie Ridderkerk op 1 juni 2022 om 11:00

  Schriftelijke vragen Buurtcirkel Bolnes

  De buurtcirkel is een goed voorbeeld om op een eenvoudige manier lichte ondersteuning te geven en eenzaamheid te bestrijden.

  Lees meer over "Schriftelijke vragen Buurtcirkel Bolnes"
 9. Foto Erna de Wolff .jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 20 mei 2022 om 20:00

  Column Ridderkerks Dagblad 'Buurtcirkel of Boa'

  In Ridderkerk zijn buurtcirkels voor verschillende doelgroepen. Over de buurtcirkel voor ouderen heb ik al vaker geschreven. Twee jaar geleden dreigde de subsidie voor deze buurtcirkel gestopt worden. De ChristenUnie diende een motie in om ervoor te zorgen dat er een structurele bekostiging komt. De motie werd door een groot gedeelte van de raad gesteund en de buurtcirkel - georganiseerd door de Reijerheem- bleef.

  Lees meer over "Column Ridderkerks Dagblad 'Buurtcirkel of Boa'"
 10. Mevrouw Bets Radzyminski 2.jpg
  2. Erna.png
  Door Erna de Wolff op 18 februari 2022 om 16:39

  ChristenUnie wil in elke wijk een netwerk voor ouderen

  Veel ouderen willen langer thuis blijven wonen. Ook als hun gezondheid achteruitgaat en hun netwerk klein is geworden. Naast dat ouderen dat zelf graag willen, stuurt de overheid daar ook op, want er zijn steeds meer ouderen in Nederland en er werken steeds minder mensen in de zorg. 

  Lees meer over "ChristenUnie wil in elke wijk een netwerk voor ouderen"