Berichten geschreven door Robert Kooijman

 1. foto_column_vakantieplannen.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 17 juli 2020

  Column Buiten de raad gesproken 'Vakantieplannen'

  Inmiddels zijn we alweer 4 maanden ‘onderweg’ in een land met totaal andere regels en gewoontes dan die voor mij en u vertrouwd waren. Het kostte me moeite me er thuis te voelen. Herkent u dat?  Maar na 4 maanden voel ik toch wat gewenning. Mijn wereld is net als voor veel Ridderkerkers klein geworden. Mijn woon-werkverkeer beperkt zich tot een paar meter in huis.

  Lees verder
 2. HOV1.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 18 juni 2020

  Raadsbijdrage: Hoogwaardig Openbaar Vervoer

  Op maandag 15 juni sprak de gemeenteraad zich uit over de variantenstudie Hoogwaardig Openbaar Vervoer (kortweg HOV). Na 15 jaar van weinig tot geen investeringen in het openbaar vervoer, komt de gemeente nu met een mooi plan om het busvervoer in Ridderkerk te verbeteren. 

  Lees verder
 3. Robert en Erna v2.jpg
  Robert_rond_300.png Erna_rond_300.png
  Door Robert Kooijman, Erna de Wolff op 30 maart 2020

  Oog voor elkaar!

  Beste Ridderkerkers,

  de wereld is in een paar weken tijd totaal veranderd! We zijn allemaal stilgezet door de uitbraak van het coronavirus. Niets is meer hetzelfde. Er lag geen script klaar, maar iedereen is hard bezig om er het beste van te maken. We horen veel mooie initiatieven van mensen om ons heen, maar ook van de vrijwilligersorganisaties en de gemeente.

  Lees verder
 4. Robertfiets1.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 14 februari 2020

  Column: Buiten de raad gesproken 'De juiste paden…'

  Onlangs werd ik benaderd door een aantal inwoners die last hadden van de slechte kwaliteit van het fietspad bij de Vlietlaan, ter hoogte van sporthal Drievliet. Ik besloot daar zelf op de fiets langs te rijden en zag met eigen ogen dat deze mensen voor 100% gelijk hadden.

  Lees verder
 5. vuurwerk.jpg
  Robert_rond_300.png
  Door Robert Kooijman op 27 januari 2020

  Motie lokaal vuurwerkverbod

  Afgelopen donderdag 23 januari is op initiatief van GroenLinks, SGP en de ChristenUnie een motie met betrekking tot een lokaal vuurwerkverbod op de raadsagenda gezet. In deze motie wordt het college gevraagd om tijdig met een voorstel te komen om een verbod in te stellen op het afsteken van consumentenvuurwerk in Ridderkerk. Tegelijk met dat voorstel dienen ook alternatieven in beeld gebracht te worden, zoals centraal of wijkgerichte nieuwjaarsfeesten met georganiseerd (professioneel) vuurwerk of bijvoorbeeld een lasershow.

  Lees verder