Raadsbijdrage: herinrichting deelgebied 1 centrum

Tekening Deelgebied 1-1.jpg
Robert_rond_300.png
Door Robert Kooijman op 25 september 2020 om 13:21

Raadsbijdrage: herinrichting deelgebied 1 centrum

Voorzitter,

Ja, het voorstel voor herinrichting van het centrum deelgebied 1. We hebben er niet echt naar uitgekeken. Maar dat is echt alleen maar omdat we daar uberhaupt niet de tijd voor hadden. Net voor het zomerreces hebben we het ontwikkelperspectief centrum vastgesteld. En dus nu al de eerste uitwerking. Het tempo zit er goed in bij dit college. En dat is ook belangrijk, juist ook nu blíjven investeren in ons centrum, voor zowel onze ondernemers als ook onze inwoners. Zij krijgen met dit voorstel een mooie entree van ons winkelgebied vanaf de noordwestzijde van ons centrum.

Dan het plan zelf.

Ten eerste: Verkeersveiligheid blijft voorop staan. We zien in dit ontwerp veel meer ruimte en daarmee ook veiligheid voor de fiets en de voetganger. En bij voetganger doelen we ook op de automobilist die zijn auto heeft geparkeerd en lopend verder moet. We maken het hiermee dus ook voor mensen die van verder met de auto komen aantrekkelijker! Win-win lijkt ons, welkom in ons mooie centrum.

Ten tweede: Verkeersveiligheid blijft voorop staan. De laad- en loszone van de Albert Heijn, maar ook de bevoorrading van de winkels voorbij de dierenspeciaalzaak, krijgen een heldere route. Groot vrachtverkeer moet nu een draai om de boom gaan maken. Terecht hebben een aantal fracties hier nog wel de vinger bij gelegd. Dit blijft nadrukkelijk een aandachtspunt bij de verdere uitwerking. Net als de uitmonding van het fietspad vanaf de Raadhuispassage.

Over de nieuwe locatie van de weekmarkt hebben we ons al positief uitgelaten bij het vaststellen van het ontwikkelperspectief. Markt van het jaar 2021. Of ‘22, dat mag ook. Wij denken dat dit echt een grote verbetering gaat betekenen voor inwoners en ondernemers. Zowel voor de marktkooplui als de winkeliers.

Tot slot de geraamde kosten: die zijn een stuk lager dan in het ontwikkelperspectief geraamd. Zo zie je maar, op de markt is je gulden kennelijk nog steeds een daalder waard!

Voorzitter, we zien uit naar de verdere uitwerking. En o ja: verkeersveiligheid blijft voorop staan!

Robert Kooijman

Tekening Deelgebied 1-1.jpg

 

Deel dit bericht

Labels: