Column Buiten de raad gesproken 'Vakantieplannen'

foto_column_vakantieplannen.jpg
Robert_rond_300.png
Door Robert Kooijman op 17 juli 2020 om 16:42

Column Buiten de raad gesproken 'Vakantieplannen'

Inmiddels zijn we alweer 4 maanden ‘onderweg’ in een land met totaal andere regels en gewoontes dan die voor mij en u vertrouwd waren. Het kostte me moeite me er thuis te voelen. Herkent u dat?  Maar na 4 maanden voel ik toch wat gewenning. Mijn wereld is net als voor veel Ridderkerkers klein geworden. Mijn woon-werkverkeer beperkt zich tot een paar meter in huis.

De gesprekken bij de koffieautomaat zijn met mijn vrouw en zoons in plaats van collega’s. Wel genoeg tijd om plannen te maken met elkaar. Bijvoorbeeld of, en waar we dit jaar op vakantie zouden gaan. Bij ons is het ieder jaar een zoektocht die rond december begint. Met de zoektocht begint de voorpret. We genieten ervan om elk jaar een ander gebied te bezoeken met onze vouwwagen. Dit jaar zouden we voor het eerst naar Italië gaan. Maar vanwege corona is het uiteindelijk een ander ‘land’ geworden, namelijk ‘Friesland’. De reis zal te overzien zijn en ook de regels van dat land zullen ons bekend voorkomen.

Niet alleen thuis maken we plannen. Ook in gemeenteland werd aan veel grote plannen gewerkt toen de coronacrisis uitbrak. Een visie op hoogwaardig openbaar vervoer, een mobiliteitsplan, een plan voor ons winkelcentrum en een groenvisie. Een aantal politieke partijen wilden graag de plannen de ijskast in. Want ja, je weet niet wat de crisis op financieel vlak gaat betekenen. Gelukkig staan we er al jaren goed voor in Ridderkerk, en met de verkoop van de Eneco-aandelen is die positie alleen maar gunstiger geworden. Het is juist goed om nu te investeren. Je geld op de bank laten staan levert niets op (ook geen rente). Terwijl we er nu de economie mee stimuleren: denk bijvoorbeeld aan de aannemers die aan het werk blijven. Daarnaast krijgt u er als inwoner veel moois voor terug: snel busvervoer, betere en veiliger fiets- en wandelpaden, een mooie nieuwe marktlocatie, meer groen en hopelijk weer een bruisend centrum. En zelfs met al die plannen blijft er nog een flinke reserve over, ook om eventuele toekomstige tegenvallers op te vangen.

De ChristenUnie is blij dat de raad de plannen heeft goedgekeurd. Hier staan we als ChristenUnie voor: meer groen, meer ruimte om te fietsen en te wandelen, verkeersonveilige plekken aanpakken en een gezellig winkelcentrum in Ridderkerk! We hopen dat u er in de toekomst ook veel plezier aan gaat beleven.

Ik wens u, ook in deze voor sommigen onzekere tijden een goede vakantie toe. En mocht u niet op vakantie gaan, er is in en rond Ridderkerk al veel prachtige natuur. Trek er dus lekker op uit en geniet!

U kunt ons bij vragen, ook tijdens deze vakantieperiode, bereiken via fractie@ridderkerk.christenunie.nl

Robert Kooijman

Fractievoorzitter ChristenUnie Ridderkerk

Deel dit bericht

Labels: