De complimenten zijn voor Erna de Wolff

Erna.jpg
CU logo rond
Door ChristenUnie Ridderkerk op 6 maart 2019 17:14

De complimenten zijn voor Erna de Wolff

Vandaag een mooi bericht in Het Zuiden over onze Erna:

‘De complimenten zijn voor Erna de Wolff’

RIDDERKERK – Erna de Wolff van de ChristenUnie is een relatief nieuw lid van de gemeenteraad in Ridderkerk. Vorig jaar maart werd ze op basis van voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad. Onlangs ontving zij tijdens
de behandeling van de Verordening Jeugdhulp volop complimenten voor haar breed onderschreven motie over het Persoonsgebonden budget.

Motie
In de motie draagt de gemeenteraad aan het college van B&W – en wethouder Cora van Vliet in het bijzonder – op om "in woord en geschrift uit te dragen dat de gemeente geen belang heeft bij de door de aanvrager te maken keus voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN). "Mensen moeten de ruimte hebben om zelf te beschikken".

Angel er uit
Daarmee haalde De Wolff de angel uit het zowel tijdens de commissie als in de gemeenteraad kritische vraagstelling over de nieuwe verordening.

PGB
De indruk bij velen in de raad was onmiskenbaar dat de met de nieuwe verordening geprobeerd werd het gebruik van het PGB terug te dringen, onder het mom van het tegengaan van misbruik.

Toezegging
Een tweede zekerheid is de toezegging van de wethouder dat de nieuwe verordening begin volgend jaar met de gemeenteraad wordt geëvalueerd en waar nodig aangepast.

bron: Het Zuiden Ridderkerk, door Jos Wesdijk

Deel dit bericht