De ChristenUnie houdt van…

ChristenUnie_Werkgroep_Vluchtelingen.jpg
CU logo rond
Door ChristenUnie Ridderkerk op 15 februari 2019 15:08

De ChristenUnie houdt van…

In de week van Valentijn heeft de ChristenUnie inmiddels de traditie om personen of organisaties te bedanken die zich inzetten voor de inwoners van Ridderkerk. Vorig jaar werden mensen van de brandweer en politie in het zonnetje gezet. Dit jaar was het thema “De ChristenUnie houdt van vrijwilligers die nieuwkomers helpen integreren”. Op Facebook werd een oproep gedaan om deze vrijwilligers aan te melden. Er kwamen diverse aanmeldingen binnen, ook de Werkgroep Vluchtelingen werd genoemd. 

Fractievoorzitter Robert Kooijman bracht een bezoek aan deze werkgroep, en verraste hen met een doos vol chocola. Naast deze werkgroep werden deze week ook een aantal andere Ridderkerkers verblijd met een hart vol chocola: Leo van Spronsen, familie van der Heijden en familie Preesman. We zijn dankbaar voor deze mensen, die anderen belangeloos willen helpen om zich hier thuis te gaan voelen. Dit helpt zeker bij de volwaardige integratie van statushouders in onze westerse samenleving. 

(bijschrift foto) v.l.n.r. Gert-Jan van Silfhout (Singelkerk), Ton van der Steen (Wilhelminakerk), Leo Monster (Sionskerk), Robert Kooijman (ChristenUnie) en Harmen Schipper (Eben-Haëzerkerk)

Werkgroep vluchtelingen

De werkgroep is opgezet vanuit een viertal kerken in Ridderkerk. Het doel van de werkgroep is : ‘het bezoeken en waar mogelijk helpen van vluchtelingen op het azc Beverwaard en het begeleiden van nieuwe statushouders in Ridderkerk middels een maatjesproject’. Inmiddels zijn er al 30 maatjes actief die 1 of meerdere statushouders helpen. Verder worden er jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd zoals een kerstmaaltijd en open-middagen voor azc bewoners. Elke dinsdagavond wordt er een sportuurtje gehouden voor (mannelijke) bewoners van het azc en statushouders. 

Sinds 2018 worden er om de week christelijke internationale bijeenkomsten gehouden in het gebouw van De Kern aan de Stadhouderslaan te Ridderkerk. Tijdens deze bijeenkomsten is er vertaling in het Arabisch/Farsi/Tygrinia/Engels. Voor meer info kunt u terecht op https://internationalserviceridderkerk.wordpress.com of via mail werkgroepvluchtelingen@outlook.com.

Deel dit bericht