Column Buiten de Raad gesproken 'Een beetje verliefd...'

Fietsen CU
Erna_rond_300.png
Door Erna de Wolff op 31 augustus 2018 10:17

Column Buiten de Raad gesproken 'Een beetje verliefd...'

Het was op één van die mooie avonden in de vakantie. De zon was nog niet helemaal onder en de warmte hing nog in de lucht. Windstil. Lang genoeg in de tuin gezeten om een boek uit te lezen. Geen raadsvergadering of (ChristenUnie) bijeenkomst op de agenda. Dus tijd om in beweging te komen. We pakten de fiets en besloten via Oostendam naar Rijsoord te fietsen. En boem, daar was het. Een beetje verliefd op het dorp waar ik al jaren woon. Groen, water, sfeervolle huizen met prachtige tuinen. Relaxed sfeertje.

Eénmalig gevoel? Toevallig een mooie wijk uitgekozen? Zeker niet, een andere dag fietsten we via Slikkerveer, langs de Donckse Buurt en de Riederwerf. Wat een sfeertje in die wijken, wat heerlijk fietsen langs de Maas. En dan heb ik het nog niet gehad over de Crezée polder waar wij vanuit ons huis naar toe kunnen lopen. Kijken bij het water waar altijd wel wat te zien is. Door de Gorzen weer naar huis. Genieten.

Weer een beetje verliefd op mijn eigen dorp.

Dat werd ik ook door al het enthousiasme en vakmanschap wat ik tegenkwam tijdens mijn introductie als raadslid. In de zorgcentra, de bibliotheek, het politiebureau, wijkteam ontmoette ik vrijwilligers en professionals die zich enthousiast inzetten om van Ridderkerk een plek te maken waar het fijn wonen is. Ik geniet echt van deze kant van mijn werk als raadslid.

Ik wil verliefd blijven, maar ik weet ook dat u niets heeft aan iemand die vanaf een roze wolk een beetje verliefd rond kijkt. Vanaf september vangt het politieke seizoen weer aan. Als volksvertegenwoordiger wil ik eraan bijdragen dat Ridderkerk dat mooie dorp blijft dat het is. Waar professionals met elkaar samenwerken om u goede hulp te geven, hulp die aansluit op uw manier van leven. Ik wil mij inzetten dat er genoeg ondersteuning is wanneer de zorg voor uw geliefde zwaar is, wanneer eenzaamheid op de loer ligt.

Ik wil er aan bijdragen dat u kunt genieten van een fietstochtje door Ridderkerk, van een wandeling in uw wijk en van een samenbindende buurtactiviteit. Wilt u mij daar bij helpen? Wijs me op zaken die beter kunnen, dingen die niet lekker lopen. Samen weet je meer, sta je zoveel sterker. Denk mee en doe mee. Zodat we met elkaar gaan voor het goede van Ridderkerk.

Erna de Wolff – ter Beek

ChristenUnie

Deel dit bericht

Labels: